Författare

STORMSKÖRD

 

Uppföljaren till De mörkermärkta. Skriven tillsammans med Johannes Pinter, utgiven av Piratförlaget januari 2019. 

 

I en sjuksäng ligger polisinspektör Iris Riverdal försänkt i djup medvetslöshet. I väntan på hennes uppvaknande söker kollegorna vid Stockholmspolisen febrilt svaret på vem den mystiske förövaren är. Han som låg bakom mordvågen i Stockholm och till slut dog i ett eldhav i Swedenborgskyrkan.

 

Samtidigt anländer två män till Stockholm för att slutföra det märkliga uppdraget. Med sig har de ett mardrömslikt vapen som dödar såväl kropp som själ. De överlevande samlar sig för slutstrid, för sin frihet eller undergång. Alla har de sina speciella intressen i Iris. Men vem är vän och vem är fiende i det spel där hon plötsligt blivit centralpjäsen?

DE MÖRKERMÄRKTA

 

Min kritikerrosade debut som kriminalförfattare. Skriven tillsammans med Johannes Pinter och utgiven av Piratförlaget 2017. 

 

Under en dramatisk vecka i ett vårkallt Stockholm ställs polisinspektör Iris Riverdal inför en gåtfull mördare med dunkla metoder och okända motiv. Gradvis går det upp för henne att morden löper in i hennes egen mörka familjebakgrund.

 

Några röster om "De mörkermärkta"

 

”Ockult bladvändare.”Jenny Lindh, M-magasin

”Helt fantastisk! En berättarteknisk tolvtaggare.”Anna Jansson, deckardrotting

"Det finns en känsla i berättelsen som gör den svår att släppa taget om.”Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Intrigen är originell och skickligt genomförd. En mycket lovande början på trilogin!” Fredrik Malmquist, BTJ

 

Detta är första delen i en trilogi om Iris Riverdal vid Stockholmspolisen. Den möttes av många goda recensioner och har hittills sålts vidare till Tyskland och Tjeckien. Under våren 2018 släpptes pocketen.

 

FREUDLAND


Min skönlitterära debut utgiven av Hoi förlag 2014.


Någon har stulit Freuds minnen. Plågad av mörka tankar lever han i en bräcklig fred med sina gårdskarlar i det dystra huset Freudhall. När huset attackeras av krigaren Jung inser Freud att det finns fler som han själv därute. Det ryktas om en utopisk stad, befolkad av tusenden. Men vem är hans verkliga fiende? Var finns nyckeln som låser upp Freudlands gåta?


I min debutroman drabbar några av psykologins hjältar samman i en blixtrande slutuppgörelse. Freudland är en driven äventyrsberättelse och en våldsam satir över maktens galenskap. En surrealistisk saga om rastlöshet och längtan.


"Det är faktiskt otroligt hur väl psykologi och fantasy gifter sig i en roman!"

Breakfast bookclub

"Ett läsvärt och originellt äventyr." Bibliotekstjänst

"Roligt och lärorikt." Sara Hammarkrantz Modern Psykologi NÄR LIVET DJUPNAR


Min första bok, utgiven på Heron förlag 2009.


Vi människor bär på en djup stillhet inom oss, som ibland spontant framträder på ett starkt sätt. Glimtar av något vackert, storslaget, annorlunda – det väcker igenkänning hos många. Under en promenad i skogen, konstnärligt skapande, i ett kyrkorums tystnad eller ett starkt möte med en annan människa, släpper vi taget för en stund. Tiden försvinner – vi kan uppleva ett flöde, kontakt med något större, överskrida våra gränser. Vi känner glädje, kraft och tacksamhet. Vi ser och upplever intensivare än vanligt.


I När livet djupnar beskriver jag människans möjligheter till självöverskridande upplevelser. Den baseras på intervjuer och berikas av tankar från psykosyntesens skapare Roberto Assagioli och Abraham Maslow. Den riktar sig till alla som vill utforska existentiella frågor och är intresserade av samtida andlighet, fri från dogmer.


”Jag blir rent lycklig av din bok och tror att du kommer att få framgång med den, så många klokheter. Samtidigt som texten är välskriven, lätt och engagerande att läsa skapar den ett inre ”tuggmotstånd” som känns nyttigt.” Ann Ljungberg, förläggare, författarcoach och lektör.


”Din bok är djupt berörande. Jag läser den bitvis och låter meningarnas innebörd landa i hjärtat.” Lisa Grubb, leg psykoterapeut och psykosyntesterapeut .


”Tankegångarna presenteras här i ett format som bär det självupplevdas prägel och som åtskilliga läsare därmed säkert kan uppleva som inspirerande.” Olav Hammer, Bibliotekstjänst.


När livet djupnar kan läsas med behållning av bl.a. coacher, samtalsterapeuter, psykologer och präster men kräver inga särskilda förkunskaper.

 

© Mattias Leivinger 2020